cykelsemester

Några tankar och tips kring cykelsemester

från en som har varit ute och cyklat

Som de flesta andra svenskar har jag vuxit upp med cykel. När jag var liten cyklade jag alltid och överallt. Mina första längre turer gjorde jag i 12-13 årsåldern när jag cyklade för att hälsa på mormor i Karlsborg. Det var en tur på ca. 5 mil från Skövde. En av mina mer minnesvärda turer gick i juni 1976. Jag hade just fått sällskap med den flicka som med tiden skulle bli min fru, och dröjt mig kvar i Göteborg tills kassan inte medgav annat än cykel för hemresan till Skövde. Två dagar tog det, med övernattning i Alingsås. Andra dagen regnade det alla 10 milen. På ett motell utanför Vara åt jag lunch och såg samtidigt på TV när kungen gifte sig med sin Silvia.

I mer modern tid har jag sedan 1990, gjort en tur på ca. en vecka varje sommar fram till och med 2003. De flesta gångerna har jag utgått från Hindås, utanför Göteborg. Turerna har sträckt sig från Kiel till Sala och från Hamburgsund till Kolmården. Tre gånger har hela eller delar av turen gått genom Danmark som är ett underbart cykelland. Jag har hela tiden cyklat ensam. Utrustningen har jag byggt på efterhand. Började med en ny cykel och hjälm. Köpte till väskor, bättre sovsäck, tält, kläder m.m.

Efter 2003 och min sjukdom så har det inte blivit några långa cykelresor men jag använder fortfarande cykeln flitigt till vardags.