vad är det för kul med cykelsemester?

En cykelsemester kan delas in i flera njutbara faser.

* Planering:
En stor del av året kan användas för att planera färder. Välja vägar. Fundera på vilken utrustning som kan behövas. Kontrollera övernattningsmöjligheter o.s.v. Träna. Putsa på cykeln. Har du som jag ett stillasittande arbete och behöver motivation för att motionera är det bra att ha en cykelsemester att se fram emot.

* Färden:
Resan är målet. Naturupplevelsen och möten med människor får man på köpet. Är vädret bra kan det bli en ren njutning att bara cykla, kanske stanna vid någon sjö. Är vädret sämre kan man kanske njuta av kampen mot elementen eller smita in på något trevligt fik eller museum utefter vägen. En dusch efter dagens etapp är alltid en njutning. En av de stora fördelarna är att man kopplar av vardagen totalt. Cyklandet och upplevelserna tar över helt och efter några dagar är man mentalt avslappnad och fysiskt stärkt.

* Efteråt:
Man kan ju alltid skryta om sina bragder för vänner och bekanta eller stillsamt börja planera nästa färd. Det finns tillfällen på de flesta turer när man är övertygad om att detta gör jag aldrig om men det brukar inte dröja många veckor innan kartorna kommer fram igen.