1995 Nässjö – Sala

95-07-02 Söndag. Mest sol. Nässjö – Torpön
Jag cyklade iväg från Havrida, utanför Nässjö, efter frukost. Det var rätt så svalt i luften men solen sken så jag cyklade i kortbyxor och T-shirt. Efter Nässjö cyklade jag förbi Danstorp. Såg platsen där det gamla missionshuset låg innan det brann ner. Vidare via Anneberg till Aneby. Fikade vid Stalpet i Aneby. Fortsatte på småvägar mot Torpön i sjön Sommen, nära Tranås. Det visade sig vara mycket längre än vad jag hade räknat med och hemskt backigt. Jag var helt slut när jag äntligen kom fram. Satte upp tältet och duschade. Åt middag på campingens kafé. Lax med potatissallad. Såg ett rådjur under dagen.
Data: Distans - 91,79 km, Snittfart - 19,9 km/h. Tid på cykeln 4 tim och 33 minuter.
95-07-03 Måndag. Halvklart. Torpön – Stjärnorp
Inledde dagen med en kort färjetur till fastlandet. Första biten, till Boxholm, var rätt trist natur, skog. Såg rådjur. Fikade på en pizzeria i Boxholm. Fick varma pizzabröd direkt från ugnen. Stora vägen till Mjölby var inte särskilt stor men ganska mycket utför. Rätt så mycket trafik men blev aldrig riktigt obehagligt trots den smala vägen. Från Mjölby till Mantorp på gamla vägen. Lite trafik. Åt lunch i församlingshemmet i Mantorp där det fanns en liten servering. Mycket trevligt. Småvägar till Vreta kloster och Bergs slussar på Göta Kanal där jag gjorde ännu en paus. Fortsatte på norrsidan av sjön Roxen till en camping nära Stjärnorp. Mycket skönare cykling än första dagen.
Data: Distans - 86,60 km, Snittfart - 21,3 km/h. Tid på cykeln 4 tim och 1 minut.
95-07-04 Tisdag. Mulet, Blåsigt. Stjärnorp – Kolmården
Svalt. Cyklade i jeans och flanellskjorta. Cyklade genom Skärblacka till Norrköping. Det kom en regnskur medan jag åt på McDonalds. Hade lite problem med framdäcket sedan jag pumpat cykeln i Norrköping. Blev en bula vid ventilen men problemet försvann sedan jag minskat trycket lite. Vidare mellan regnskurarna utefter Bråviken till Kolmårdens camping. Stor campingplats cirka 5 km från djurparken. En ganska jobbig dag även om sträckan blev kort.
Data: Distans - 67,33 km, Snittfart - 19,7 km/h. Tid på cykeln 3 tim och 23 minuter.
95-07-05 Onsdag. Sol, Blåsigt. Kolmården – Malmköping
En blåsig dag, men tidvis medvind. Kallt trots att solen sken mest hela tiden. Brant stigning upp i Kolmården på morgonen. Cyklingen gick ganska bra och landskapet var vackert. Fika med hembakat hos en träslöjdare i Björkvik. Han hade bl.a. gjort världens största ordförandeklubba och träslips. Middag blev pyttipanna i Flen. Kom fram till en stillsam camping i Malmköping. När jag hade satt upp tältet överraskades jag av ett välbekant pinglande och fick se en blå Göteborgsspårvagn passera utanför staketet. Malmköping har ett spårvagnsmuseum. Tog en promenad i byn på kvällen. Såg många djur under dagen. Bl.a. älg och rådjur.
Data: Distans - 85,71 km, Snittfart - 19,1 km/h. Tid på cykeln 4 tim och 27 minuter.
95-07-06 Torsdag. Mulet. Malmköping – Hallstahammar
En tråkig cykeldag. Första biten, till Eskilstuna, gick på en väg med mycket trafik och inga vägrenar och sådant är alltid påfrestande eftersom man måste vara på sin vakt hela tiden. Sista delen var liknande väg men mycket mindre trafik och trevligare landskap. Jag startade sent eftersom det kom en regnskur efter frukost. Tältet blev blött när jag packade. Det regnade sedan inte mer under dagen men var rätt så fuktigt. Gick en promenad i Hallstahammar på kvällen. Handlade lite och tittade på slussarna i Strömsholms kanal.
Data: Distans - 71,2 km, Snittfart - 20,5 km/h. Tid på cykeln 3 tim och 27 minuter.
95-07-07 Fredag. Mulet. Hallstahammar – Fagersta
Min födelsedag. Cyklade först till Surahammar. Liten väg med dålig asfalt men mycket vacker utefter ’kanalen’. Vädret verkade klarna upp men ändrade sig och förblev molnigt och blåsigt med enstaka regnstänk. Åt en ordentlig födelsedagsfika i Surahammar. Kaffe, Wienerbröd och Prinsesstårta. Fin cykelväg fram till Virsbo men sedan kom jag ut på riksväg 66. Det är en 110-väg med breda vägrenar så det gick bra att cykla men ack så tråkigt, mest i skog och långa sugande backar. Kom fram till Fagersta vid 3-tiden. Trist camping mellan vägen och järnvägen. Fick cykla in till centrum för att få något att äta. Kändes konstigt att cykla utan packning.
Data: Distans - 73,37 km. Snittfart - uppgift saknas. Tid på cykeln: uppgift saknas.
95-07-08 Lördag. Sol. Fagersta – Sala
Kom iväg från Fagersta redan vid 9-tiden. Tittade på en slussning i kanalen. Allt går manuellt. Härligt cykelväder. Soligt, lite blåsigt, men mest medvind. Första etappen gick till Engelsberg, där jag tittade lite på det gamla järnbruket. Fikade. Trampade vidare i god takt och drog nytta av medvinden. Vid halv 2 kom jag till Sala. Åt en pizza och fortsatte ut till Silvköparens camping. Monica hade redan kommit och satt och väntade i serveringen vid infarten. Årets cykelsemester avslutades därmed och blev ca. 55 mil lång.
Data: Distans - 67,43 km, Snittfart - 20,9 km/h. Tid på cykeln 3 tim och 11 minuter.